Flyttmaterial

Hos oss kan du både hyra och köpa flyttmaterial i alla storlekar. Vi har både vanliga flyttkartonger men även specialkartonger för flytt av tavlor, kläder och kristallkronan. Det blir både roligare och lättare att packa i bra material!

Fråga oss för pris på flyttmaterial.

Flyttkartonger

Du kan både hyra och/eller köpa flyttkartonger via oss. Observera att speciallådor bör beställas i god tid innan flyttstart. Du kan hämta flyttkartonger hos oss i Umeå på kontaktvägen 7 eller be oss köra ut dem till dig.

Rejäla flyttlådor

Möjligt i orter vi trafikerar regelbundet, exempelvis längs med E4 och E18 samt större orter och storstadsregioner. Etiketter för märkning samt utkörning och hämtning ingår i priset. Hyrda flyttlådor kan vara begagnade. Hyrda flyttlådor ska vara uppackade senast 6 veckor efter avslutat uppdrag. Hämtning av lådor sker enligt överenskommelse och i samband med att vi passerar orten.
Flyttlådorna får inte utsättas för fukt och ska därför av kund förvaras inomhus. Minsta antal att hyra är 60 stycken lådor. Under 60 stycken kan lådor givetvis köpas.

Robusta tavellådor

Rymmer ca 6-7 större tavlor (med fördel packas mindre tavlor på högkant i vanliga flyttlådor)

Klädgarderob

Klädgarderob är en mindre garderob med en cirka 60 cm metallstång. Kläder kan hängas och därigenom undvika att bli vikta och skrynkliga.

Skrymmellåda

En större låda för exempelvis mindre statyer, uppstoppade fåglar och liknade

Kristallkronelåda

En anpassad låda att hänga kristallkronor i för bästa skydd. Ange mått på kristallkrona vid beställning

VIP-låda

Vi vet hur svårt det kan vara för våra kunder att hålla reda på allt från papper, skruvar och nycklar under en flytt, därför har vi vid möbelmontering införskaffat en liten VIP låda för alla era skruvar, nycklar, beslag. På så vis kan ni enkelt hitta era möbeldelar.

Hur många flyttkartonger?

Det är inte lätt att veta hur många flyttkartonger som går åt vid en flytt. Ofta går det åt mer än vad man först tror. För att hjälpa er beräkna ert ungefärliga behov har vi sammanställt denna guide.

En 1:a 30-50 kvm
10-18 kubikmeter – 20-50 kartonger

En 2:a 50-60 kvm
15-26 kubikmeter – 35-60 kartonger

En 3:a 60-80 kvm
18-35 kubikmeter – 50-80 kartonger

En 4:a 80-100 kvm
30-40 kubikmeter – 70-100 kartonger

En villa på 120-180 kvm
40-60 kubikmeter – 90-150 kartonger

Porslinspapper

Vi använder porslinspapper av kraftig modell och hög kvalité. Används vid packning av exempelvis glas och porslin i flyttlådor. För att köpa porslinspapper av oss, kontakta oss för mängd och prisuppgifter.

Plastfilm

Plastfilm lindas runt möbler för att skydda dem. Dessutom öppnas inte lådor och skåpdörrar medan möbler lyfts och transporteras. För att köpa plastfilm av oss, kontakta oss för mängd och prisuppgifter.

Plastsäckar

Vid behov använder vi större (160 liter), tåliga och genomskinliga plastsäckar för att skydda t.ex. soffkuddar, täcken och liknade samt för att enkelt kunna se dess innehåll.

Hyr eller köp flyttmaterial och flyttkartonger till din flytt

P.S. Visste du att privatpersoner kan nyttja RUT-avdrag för flytthjälp?

Du har rätt till RUT-avdrag vid flytt, packning och transport av ditt bohag. Och ta det lugnt -Vi på Norrland Express sköter hela din RUT-avdragansökan till Skatteverket. Att flytta har aldrig varit enklare och billigare!

Vanliga frågor och svar om flyttmaterial

Hur många flyttkartonger behövs på en kubikmeter?

Ca sju stycken flyttlådor är en kubikmeter. Du behöver alltså ca sju stycken på en kbm.

Hur många flyttlådor behöver man vid flytt?

Ca 1 flyttlåda per kvadrat, men det kan variera beroende på hur mycket saker du har.

Kontakta oss!

Skicka in en prisförfrågan.

 

SKICKA PRISFÖRFRÅGAN

 

Privatflytt: Lokalt

Inom Umeå eller Stockholm

Privatflytt: Långväga

Flytt mellan två orter

Företagsflytt

Flytt för företag

Prisförfrågan