Flyttfakta

Hur går det till att boka flytt? När betalar jag min flytt? Här ger vi svaren på de vanligaste frågorna kring bokning och betalning av ett flyttuppdrag med oss. Vi hjälper dig hela vägen, kontakta oss med dina frågor!

Boka flytt

För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service är det bra för oss att veta när din flytt ska äga rum, lastvolym, sträcka och eventuella tilläggstjänster som du önskar. Skicka oss en prisförfrågan så återkommer vi till dig med en offert så snart vi kan.

När du har läst igenom din offert och vill boka din flytt med oss, svarar du på mejlet med offerten att du/ni önskar boka. Vår transportledare kommer då att skicka dig en bokningsbekräftelse.

Avboka flytt

Avbeställning som sker tidigare än femton (15) dagar innan uppdraget ska påbörjas kan avbokas utan kostnad. Vid avbeställning därefter men innan uppdraget påbörjas har Norrland Express rätt till ersättning för faktiska kostnader och förluster som därmed uppkommit, dock högst tio (10) procent av det avtalade priset

Reklamation

Har en skada uppkommit på någon ägodel under din flytt. Läs mer om våra försäkringar.

Vill du underrätta oss om en skada vänder du dig till din kontaktperson hos oss.

Betalning

Betalning sker mot faktura med 10 dagars betalningsvillkor. Vi gör en kreditupplysning, UC, efter bokning av uppdrag, vilken inte kommer att påverka kunds kreditvärdighet. Kund meddelar Norrland Express i samband med bokning av uppdrag om kreditupplysning önskas undvikas. Vi kommer till följd därav att skicka en förskottsfaktura som ska vara betald innan påbörjat uppdrag.

Meddelas inget anses kreditupplysning av kund vara godkänd. Som standard mejlar vi våra fakturor, men önskas pappersfaktura kan kund ange detta vid bokning av uppdrag.

RUT-avdrag på flytthjälp

Flytt och flyttstäd hör till gruppen Hushållsnära tjänster som är berättigade till RUT-avdrag. Uppfyller du villkoren har du rätt till 50% i skattereduktion på arbetskostnaden. Eftersom arbetskostnaden vid flytt och städ är en stor del av priset blir det hela en stor besparing för dig. Vi på Norrland Express sköter hela administrationen av Rut-avdraget mot Skatteverket.

Läs mer om skattereduktionen och om du uppfyller villkoren för RUT på Skatteverkets hemsida.

Checklista vid flytt

Det är mycket att tänka på inför en flytt. Därför har vi skapat en checklista som underlättar planeringen. Ladda ner vår Checklista för flytt så blir planeringen enklare.

P.S. Visste du att privatpersoner kan nyttja RUT-avdrag för flytthjälp?

Du har rätt till RUT-avdrag vid flytt, packning och transport av ditt bohag. Och ta det lugnt -Vi på Norrland Express sköter hela din RUT-avdragansökan till Skatteverket. Att flytta har aldrig varit enklare och billigare!

Kontakta oss!

Skicka in en prisförfrågan.

 

SKICKA PRISFÖRFRÅGAN

 

Privatflytt: Lokalt

Inom Umeå eller Stockholm

Privatflytt: Långväga

Flytt mellan två orter

Företagsflytt

Flytt för företag

Prisförfrågan