Flytta tunga möbler – Hjälp att flytta tunga saker

Att flytta tunga möbler kan vara en utmanande uppgift, men med rätt förberedelse och tekniker kan det göras smidigt och säkert. Ska du flytta tunga möbler eller andra stora föremål? Utforska våra tips och råd för att underlätta flyttprocessen och flytta tunga saker smidigt och säkert här. Behöver du ytterligare hjälp med att flytta möbler? Tveka inte att kontakta oss! Vi på Norrland Express hjälper dig med din flytt av tunga möbler.

 

Flytta kassaskåp

Kassaskåp är bland de tyngsta och mest otympliga föremålen att flytta. Vi rekommenderar att anlita professionell hjälp för denna uppgift. En erfaren flyttfirma har både den nödvändiga utrustningen och expertisen för att flytta ditt kassaskåp på ett säkert och effektivt sätt, vilket minskar risken för skador och stress för dig. Att investera i professionell hjälp kan spara både tid och pengar på lång sikt, samtidigt som det säkerställer en problemfri flyttupplevelse. Våra professionella medarbetare har den nödvändiga utrustningen och kunskapen som krävs för att flytta kassaskåp på ett säkert sätt, utan att orsaka skador på varken föremålet eller omgivningen. Kontakta gärna oss om du behöver hjälp att flytta kassaskåp!

Flytta kassaskåp själv

Att flytta ett kassaskåp själv kan vara en utmanande uppgift. Här är några viktiga faktorer att ta hänsyn till innan du flyttar ditt kassaskåp själv:

 • Vikt och storlek: Kassaskåp kan vara extremt tunga och otympliga, vilket kan göra det svårt att hantera dem utan rätt utrustning och tekniker.
 • Risk för skador: Att försöka flytta ett kassaskåp utan tillräcklig erfarenhet och utrustning kan leda till skador på både föremålet och omgivningen, samt potentiellt personskador för dig själv och andra som hjälper till.
 • Specialiserad utrustning: För att flytta ett kassaskåp på ett säkert sätt krävs vanligtvis specialiserad utrustning såsom tunga lyftremmar, möbelkärror och skyddande material.
 • Rätt tekniker: Att använda felaktiga lyfttekniker eller hantera kassaskåpet på ett olämpligt sätt kan öka risken för skador och olyckor.

Tips och råd för att flytta tunga saker

 • Planera i förväg: Se till att du har tillräckligt med tid och hjälp för att flytta tunga möbler utan stress.
 • Använd rätt utrustning: Investera i eller hyr rätt redskap som möbelkärror, lyftremmar och skyddsfiltar för att underlätta flytten.
 • Ta bort onödigt innehåll: Töm dina möbler på innehåll innan du flyttar dem för att minska vikten och risken för skador.
 • Skydda golv och väggar: Använd skyddsfiltar eller lakan för att skydda golv och väggar från repor och märken när du flyttar tunga möbler.
 • Dubbelkolla dörrmått: Innan du försöker flytta stora möbler genom dörrar eller trånga utrymmen, dubbelkolla dörrmåtten för att försäkra dig om att möblerna kommer att passera utan problem.

Genom att följa dessa tips och råd kan du göra flytten av tunga möbler både säkrare och mer effektiv.

Flytta tunga möbler.

Flytta stora möbler

Att flytta stora möbler såsom soffor, sängar, skåp och garderober kan vara tungt och utmanande på grund av dess storlek och vikt. När det gäller att flytta skåp och garderober är dessutom säkerhet och stabilitet av yttersta vikt för att minimera risken för skador under flytten. Här är några tips och råd för att underlätta hanteringen och av att flytta stora möbler.

Flytta soffor och sängar

 • Använd bärremmar eller flyttsele för att jämnt fördela vikten mellan bärarna och minska belastningen på ryggen.
 • Om möjligt, demontera möblerna för att göra dem mer hanterbara och enklare att bära.
 • Använd en pirra eller rullplattor för att smidigt förflytta soffor och sängar på golvet.

Flytta skåp och garderober

 • Töm möblerna på innehåll innan flytten för att göra dem lättare att hantera.
 • Använd spännband för att säkra dörrar och lådor och undvika att de öppnas under transporten.
 • Om möjligt, demontera större möbler för att göra dem mer manövrerbara.
 • Använd transportkärra och rullplattor för att flytta skåp och garderober utan att behöva lyfta dem.
 • Var försiktig med att inte böja ryggen när du lyfter tunga möbler. Använd istället benen och håll ryggen rak för att undvika skador.

Vad kostar det att flytta tunga möbler med flyttfirma?

Kostnaden för att flytta tunga möbler kan variera beroende på faktorer som avståndet, antalet föremål och eventuella extra tjänster som krävs. Vare sig det är tunga garderober, skåp eller andra stora möbler, så kan vår flyttfirma hantera det åt dig. Vi använder oss av specialiserad utrustning och välutbildade personal för att säkerställa att dina tunga föremål flyttas effektivt och utan problem. Kontakta oss för en skräddarsydd offert som passar dina behov och din budget!

Hjälp med att flytta tunga möbler

Om du behöver hjälp med att flytta tunga möbler är vi på Norrland Express din pålitliga partner. Vi erbjuder professionella flyttjänster med fokus på säkerhet, effektivitet och kundnöjdhet och har erfarenheten och expertisen som krävs för att hantera alla typer av tunga möbler och föremål. Tveka inte att kontakta oss idag för en problemfri flyttupplevelse!

Flyttfirma för att flytta tunga saker.

P.S. Visste du att privatpersoner kan nyttja RUT-avdrag för flytthjälp?

Du har rätt till RUT-avdrag vid flytt, packning och transport av ditt bohag. Och ta det lugnt -Vi på Norrland Express sköter hela din RUT-avdragansökan till Skatteverket. Att flytta har aldrig varit enklare och billigare! 

Kontakta oss!

Skicka in en prisförfrågan.

 

SKICKA PRISFÖRFRÅGAN

 

Privatflytt: Lokalt

Inom Umeå eller Stockholm

Privatflytt: Långväga

Flytt mellan två orter

Företagsflytt

Flytt för företag

Prisförfrågan