Checklista vid flytt – Att göra inför flytt

För dig som ska flytta finns det en mängd uppgifter att hantera och det finns mycket att tänka på vid flytt. Utöver packning av ägodelar och möbler, märkning av lådor och transport av föremål, krävs det även flyttstädning och administrativa åtgärder som att göra en flyttanmälan, överföra försäkringar till den nya bostaden och avsluta eller flytta tjänster som el och bredband. Det är mycket att tänka på när det kommer till en flytt, därför har vi tagit fram en checklista vid flytt som kan hjälpa dig att hålla ordning i flyttkaoset och säkerställa att din flytt går smidigt och stressfritt.

Flyttrensa och organisera dina tillhörigheter

Att flyttrensa och organisera dina tillhörigheter är en avgörande del av flytten för att göra processen smidigare och mer effektiv. Genom att ta dig tid att prioritera och kategorisera dina ägodelar kan du minimera röran och maximera utrymmet i dina flyttlådor. Börja med att noggrant gå igenom alla dina ägodelar och se till att göra dig av med saker som du inte längre använder eller behöver genom att skänka, sälja eller slänga dem. Detta kommer inte bara att göra din packning lättare, utan det kommer också att bidra till att skapa en mer organiserad och trivsam miljö i ditt nya hem.

Flyttpacka

Att börja packa och organisera i god tid är ett smart drag inför en flytt för att undvika stress i sista stund. När du har organiserat dina tillhörigheter och ska börja packa är det viktigt att du använder lämpligt förpackningsmaterial för att skydda dem under transporten. Se till att du har tillräckligt med kartonger, bubbelplast, tidningspapper och andra förpackningsmaterial för att säkert förpacka dina ägodelar.

Få packhjälp med Norrland Express

Om du anlitar en flyttfirma kan det ingå lån av flyttkartonger, annars behöver du skaffa dem på egen hand. Märk varje flyttlåda tydligt med dess innehåll och vilket rum det ska placeras i för enkel identifiering och snabb åtkomst och hantering när du väl har flyttat in i ditt nya hem. Regel nummer ett är att undvika överfulla kartonger för att underlätta hanteringen och minska risken för skador. Behöver du packhjälp? Vi på Norrland Express kan hjälpa dig med din flyttpackning.

Flytt i Sverige med kartonger från Norrflytt

Flytthjälp 

Att välja mellan att anlita en flyttfirma eller förlita sig på hjälp från vänner och familj kan vara en betydande punkt att överväga inför en flytt.

Flytta själv

Att ta hand om flytten själv kan vara mer ekonomiskt, men också kräva ännu mer ansträngning och planering. Om du väljer att flytta på egen hand, se till att planera i förväg och ha tillgång till nödvändig utrustning såsom släp eller flyttbil och boka ditt fordon i god tid.

Anlita flyttfirma

Att anlita en flyttfirma ger bekvämlighet och erbjuder en smidigare lösning, men till en högre kostnad. Det är viktigt att jämföra offerter och säkerställa tillgänglighet på din flyttdag. Behöver du flytthjälp? Använd professionell flyttservice för en problemfri flyttupplevelse. Välj oss på Norrland Express – en pålitlig och professionell flyttfirma i Umeå som kan hjälpa dig med alla aspekter av din flytt.

Flyttanmälan till Skatteverket och posthantering

Att göra en flyttanmälan till Skatteverket är en administrativ nödvändighet vid flytt. Det är viktigt att skicka in den i god tid för att säkerställa att din folkbokföringsadress uppdateras korrekt. Utöver detta behöver du också ordna med eftersändning av post för att fortsätta kunna ta emot post på din nya adress.

Hantera avtal och försäkringar

Att säkerställa fungerande el, internet och försäkringar är viktigt vid inflyttning i ett nytt hem. Se till att hantera befintliga avtal korrekt genom att antingen avsluta dem, flytta dem eller förnya dem för din nya adress. Kom ihåg att även se över villkoren för din hemförsäkring vid flytt. Det är också viktigt att säkra dina värdefulla ägodelar och viktiga dokument under flytten.

Flyttstädning

Att avgöra om du ska städa själv eller anlita en städfirma är en viktig del av flytten. Planera in flyttstädningen mellan utflytt och tillträde och se till att alla ytor rengörs noggrant. Om du anlitar en städfirma, se till att kontrollera städningen efteråt för att säkerställa att den uppfyller dina förväntningar.

Flyttdagen – Avsätt tillräckligt med tid

Flyttdagen kan vara intensiv oavsett om du flyttar själv, med hjälp av vänner eller med en flyttfirma. Se till att ha en välstrukturerad plan för att effektivisera processen och minska stressen. Glöm inte att förbereda nödvändigheter såsom mat och dryck för att hålla energin uppe under hela dagen!

Flytta smidigt med vår checklista vid flytt

Att vara väl förberedd inför din flytt kommer att göra hela processen smidigare och mindre stressig. Genom att följa vår checklista vid flytt kan du säkerställa en lyckad och problemfri övergång till ditt nya hem. Vi önskar dig lycka till med din nya bostad och välkomnar dig till ditt nya hem!

Trygg privatflytt i Sverige och Europa med Norrland Express

P.S. Visste du att privatpersoner kan nyttja RUT-avdrag för flytthjälp?

Du har rätt till RUT-avdrag vid flytt, packning och transport av ditt bohag. Och ta det lugnt -Vi på Norrland Express sköter hela din RUT-avdragansökan till Skatteverket. Att flytta har aldrig varit enklare och billigare! 

Vanliga frågor och svar om flytt

Är det möjligt att få RUT-avdrag när man anlitar flytthjälp?

Absolut. Med RUT-avdrag kan du få 50% rabatt på arbetskostnaden. Du kan hitta detaljerade regler på Skatteverkets hemsida.

Hur flyttar man på ett kostnadseffektivt sätt?

Desto mindre du behöver flytta, desto lägre blir kostnaden. Ta tillfället i akt att göra en rensning innan flytten för att minska mängden ägodelar.

Hur mycket tar en flyttfirma i kostnad per timme?

Vi tillämpar fasta priser baserade på den uppskattade volymen. För att få en gratis offert, vänligen fyll i prisförfrågan.

Hur mycket kostar det att flytta med packning?

Priset för att packa hela bohaget börjar från 150 kr/kbm.

 
 
 

Kontakta oss!

Skicka in en prisförfrågan.

 

SKICKA PRISFÖRFRÅGAN

 

Privatflytt: Lokalt

Inom Umeå eller Stockholm

Privatflytt: Långväga

Flytt mellan två orter

Företagsflytt

Flytt för företag

Prisförfrågan